Existens

Nu har israels premiärminister Benjamin Netanyahu haft sitt mytomspunna möte med USA:s president Barack Obama. Enligt svenska medier såväl som amerikanska var det två punkter som var i fokus; bildandet av en palestinsk stat i mellanöstern och hotet från Irans kärnvapen.
I mina ögon är den andra frågan klart mycket viktigare än den första. Bildandet av en palestinsk stat kan vänta, folket de vill ta sin stat från fick vänta på sin i över 2000 år.
Palestinierna har arabiska bröder åt både nord , syd och öst. Varför inte bosätta sig där då de länderna återspeglar  det palestinska folkets levnadsstil till fullo. Hotet från Iransk kärnvapenteknologi är i mina ögon en fullt mer brådskande fråga i meningens fulla betydelse.
Att lyckas säkra avvecklingen av Irans kärnvapenteknologi är en fråga om liv och död för det israeliska folket.
De enda som sätter palestiniernas liv i fara är indirekt dem själva. "Fred i fokus" löd Baracks ord, vem kan sätta existensen av ett helt folk i skuggan av bildandet av en stat? Det är som att USA istället för att ha krigat i andra världskriget istället skulle ha lagt krutet på att bilda en stat åt judarna. Helt osmakligt gjort av Barack. Vi hörs imorgon, puss på er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0